Menu
slide 1
  • Dansk
  • Deutsch
  • English

Tarm Camping


Budcyklen på Tarm Camping

Den røde budcykel er ikke ny i firmaet. Cyklen har været med ombord på fordækket af Albatrossen og sejlet mellem de danske småøer. Nu står der ”Tarm Camping” på navneskiltet for to år siden stod der ”Den sejlende Maler”.

Cykel og båd på Endelave

Om Den sejlende Maler og ikke mindst min baggrund for at drive campingplads:

Jeg har boet to år i Tromsø i Nordnorge. To år hvor jeg lærte at sejle med Nordlandsbåde. For den uindviede ligner en Nordlandsbåd et vikingeskib. Jeg lærte at sejle med båden Salarøy, som DRs Søren Ryge nogle år tidligere havde lavet de interessante udsendelser ”Dragens Vinge” om.

Da jeg kom hjem fra Norge i 2002 startede jeg firmaet ReneFarver som arbejdede med miljø- og indeklimavenlige produkter. Efter et par år fortsatte firmaet i navnet Malermester Henrik Sørensen med konventionelle produkter.

I 2006 fik jeg lyst til at købe en Nordlandsbåd. Jeg fandt en dejlig båd til salg i Bodø. Der var pludseligt gået fire år siden jeg sidst havde sejlet med råsejl, så jeg besluttede mig for at tage på sejlkursus på Fosen Folkehøgskole oppe i nærheden af Trondheim.

Et kursus på et højt niveau. Her deltog en del af den besætning, som senere sejlede ”Havhingsten fra Glendalough” til Irland. Det eneste vi manglede på kurset var dog vind til at sejle på. Sandsynligheden for ingen kuling på Norges vestkyst over en 5 dages periode i efteråret er temmelig lille.

“Den siste Viking” i vindstille vejr

Det rolige vejr gjorde, at der blev tid til at tænke tanker. En aften fortæller den norske kursusleder, at der er mangel på malere i Norge, og det er svært at få norske malermestre til at male udvendigt om sommeren. Efter lidt grublerier syntes jeg den lå lige til højrebenet – købe en båd og sejle rundt på de dybe norske fjorde hele sommeren og tilbyde sin arbejdskraft ud i maleriet.

Den første jeg delte ideen med var Ebbe. Ebbe deltog også i kurset. Efter fem dages sejlads siddende på en bænk med udsigt over fjorden delagtiggjorde jeg ham i ideen. Ebbe udbrød straks: ”Det er sgu’ da et eventyr, Henrik!”

Hjemme igen modificeredes ideen dog noget. Det blev til at sejle mellem de danske småøer i en lukket båd. Heldigvis mødte jeg tilfældigvis en tidligere kollega Søren, som var med til at føre ideen ud i livet.

“Terje Vigen” var min første båd

I otte år sejlede jeg alene mellem de danske småøer. Der opstod snart et transportbehov fra båd til arbejdsplads. Den røde budcykel har tjent mig godt på øerne. I ladet kunne der fint stå 2 x 10 l maling.

I 2017 havde jeg dog fået nok af sejlads og maling. Derfor søgte jeg nogle stillinger som havnefoged – jeg har sejladserfaring og er håndværker – et ideelt match! Var til jobsamtale på Anholt, hvor jeg gerne ville være flyttet til.

Videre skulle jeg, og en dag kom tanken om, at det er ligegyldigt, om de enheder gæsterne overnatter i flyder eller står stille på landjorden. Ideen om at købe en campingplads kom.

Sommer på Tarm Camping

Jeg overtog Tarm Camping den 1. marts 2017. I dag fungere budcyklen som pladscykel på Tarm Camping. Det er altid praktisk, at kunne have lidt værktøj med på ladet.