Menu
slide 1
  • Dansk
  • Deutsch
  • English

Tarm Camping


Fra frugtplantage til camping

I 1960 etableredes Tarm Camping. I starten var det kun en teltplads placeret i den vestlige ende af grunden, hvor der i dag er autocamperplads.

Hvor Tarm Camping ligger, har der tidligere været drevet landbrug med frugtplantage. De fleste af bygningerne er opført i 40’erne. Det har været et lille husmandssted med få hektarer jord. Her har der været grise, køer, et par heste og masser af høns. Måske har en lille grå Ferguson-traktor tøffet rundt på marken.

Gården i slutningen af 40’erne

I 50’erne er det hårde tider for de små husmandsbrug i Danmark. De små brug lukker på stribe. Landbruget bliver industrialiseret. Vi kender alle historien om færre og færre enheder, som skal drives mere og mere effektivt. En ny måde at tjene penge på var at åbne en campingplads.

En del af det, at det kunne lade sig gøre at anlægge en teltplads, var at privatbilismen op gennem 50’erne øgedes kraftigt. Det blev muligt for den almindelige dansker at komme på biltur. I 1950 var der cirka 100.000 biler. I 1960 var der næsten 400.000 biler i Danmark! Hovedvejen havde dengang en anden linjeføring, så teltpladsen lå klos op af vejen.

At placere en campingplads så tæt på en stærkt trafikeret vej med følgende støjgener ville ikke kunne lade sig gøre i dag. Der er 8 gange så mange biler i dag i forhold til 1960! I 2018 var antallet af indregistrerede motorkøretøjer ca. 3,2 mio. i Danmark. Hovedvejen har nu en anden linjeføring, så campingpladsen ligger i dag ikke tæt på vejen; der er skov og læhegn, som tager både støj og vind.

Luftfoto af nyere dato

Campingpladsen er siden 1960 groet fra vest mod øst vænge for vænge. Østligst er der et lejet stykke jord, hvor der er boldbane og bålplads. I de gamle staldbygninger finder du reception, kiosk, hyggestue og værksted. I nyere tid er der bygget servicebygning og svømmebassin. Senere er der kommet pavillion til i Palmehaven, som bruges til mange arrangementer; samt en aktivitetshal, som er flyttet og rejst ved frivillig arbejdskraft. I dag er pladsens kapacitet på cirka 100 campingenheder, 9 autocamperpladser, 7 hytter og 1 ferielejlighed.

De sidste par år på Tarm Camping er der gennemført en række moderniseringsprojekter:

Legepladsen

I 2017: Legepladsen blev moderniseret og godkendt, så den i dag lever op til gældende standarder. Ferielejligheden blev etableret. Autocamperpladsen blev anlagt.

Autocamperpladsen

I 2018: De fleste af hytterne blev malet i friskere og mere moderne farver. De aller højeste træer over 20 meter blev fældet, så der kommer mere lys og sol ned på pladsen. Shelteren blev flyttet til et roligt hjørne og blev restaureret med nyt tag og gulv. Ved shelteren skal der være bålplads og bord-bænk-sæt; shelteren indvies i 2019.

Hygge-hytten

I 2019: Der bliver anlagt nyt minigolf på campingpladsen.

Find flere informationer ved at surfe rundt her på siden.

Følg med i hvad der sker på Tarm Camping på Facebook.