Fra frugtplantage til camping

Tarm Campings historie går helt tilbage til 1960. I starten var det kun en teltplads placeret i den vestlige ende af grunden, der hvor autocamperpladsen i dag ligger.

Tidligere blev grunden brugt til at drive landbrug med frugtplantage.

De fleste af bygningerne er opført tilbage i 1940’erne. Det har været et lille husmandssted med kun ganske få hektarer jord. Landbruget bestod i sin tid af både grise, køer, et par heste og en masse høns. Måske har en lille grå Ferguson-traktor tøffet rundt på markerne.

I 50’erne var det hårde tider for de små husmandsbrug i Danmark. En ny måde at tjene penge på var at åbne en campingplads.

Gennem årene har campingpladsen groet fra vest mod øst, vænge for vænge. Det har hele tiden været med fokus på at plante brede læhegn mellem vængerne for at sikre læ fra alle vindretninger. I læhegnene findes både harer, egern, pindsvin og en masse småfugle. Af og til hænder det endda, at et rådyr eller en havørn kigger forbi.

Landbrugsejendommen Birkelund cirka 1950
Forår på campingpladsen

Det tidligere stuehus fungerer i dag som campingværtens privatbolig. I dag er de gamle staldbygninger og udhuse forvandlet til kiosk, reception, fællesrum, værksted, ferielejlighed, samt diverse lagerrum.

Tilbage i 1980’erne blev der anlagt en servicebygning og swimmingpool. Gennem tiden er mange af opgaverne på campingpladsen udført med frivillig arbejdskraft; en ånd vi stadig holder i hævd på pladsen. Alle hjælper hinanden.

I de senere år er der lavet autocamperplads, ferielejlighed, shelterplads og minigolf.

Ønsker du at læse mere om campingpladsen kan du følge dette link.